Integratieve therapie

Integratieve therapie is een overstijgende, persoonsgerichte en kortdurende vorm van therapie. Werkzame methoden uit verschillende psychologische scholen zijn geïntegreerd tot een nieuw, eigen geheel. Het resultaat is een vorm van therapie voor de behandeling van klachten die voorkomen in deze tijd. Essentieel in deze benadering is dat niet de methode maar jij als mens centraal staat. Een behandeling die op jou is afgestemd en waar jij je prettig bij voelt. Een behandeling op maat. Ik houd rekening met het verleden maar kijk gedurende onze gesprekken vooral ook naar de toekomst en naar wie jij nog meer bent.

De mens bestaat uit verschillende dimensies

Eén van de uitgangspunten van de integratieve benadering is dat de mens uit verschillende dimensies (gedrag, voelen, lichaam en denken) bestaat en dat deze dimensies onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wanneer één van deze dimensies uit balans raakt, heeft dit effect op de rest. Eenmaal aan de slag met jouw hulpvraag zul je merken dat dit effect heeft op meerder aspecten in je leven, het zogenaamde rimpeleffect.

De oplossing is al aanwezig

Een ander uitgangspunt is de overtuiging dat ieder mens de oplossing van zijn of haar probleem in zich draagt maar daar op een bepaald moment in zijn of haar leven niet bij kan komen. Gedurende het proces gaan we hier naar op zoek.

Sleutel naar succes….is bewustwording

De sleutel naar succes ligt wat mij betreft bij bewustwording. Op zoek naar een antwoord op de vraag waarom je doet zoals je doet. Bewustwording leidt tot openheid en openheid leidt tot nieuwe keuzemogelijkheden: jouw nieuwe keuzemogelijkheden.

Tijdens de sessies maak gebruik van specifiek geselecteerde onderdelen van:

  • cognitieve gedragstherapie
  • ontspanningstechnieken
  • imaginatietherapie
  • mindfulness
  • voice dialogue 
Ben je benieuwd naar wat integratieve therapie voor je kan betekenen? Je bent van harte welkom bij Life@Balance in Bunnik, ten oosten Utrecht. Je kunt contact opnemen voor een intake of vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Saskia van Wessel | Life@Balance, praktijk voor psychotherapie en coaching, Bunnik, Utrecht  © Fly Webservices | Inloggen beheerder