Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft.

Rommert Boonstra

 

Wandelcoaching

Zijn voor jou de vier muren van een praktijkruimte te statisch? Dan biedt wandelcoaching wellicht een uitkomst voor jou. En voor wandel of natuurliefhebbers is wandelcoaching misschien niet meer dan een logische context voor een coachingsgesprek. De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur is namelijk een krachtig concept. Het helpt je om je hoofd leeg te maken en je gedachten te stroomlijnen. 

Al wandelend gaan we met elkaar gesprek over datgene waar je tegenaan loopt in je werk, in je persoonlijk leven of de levensvragen waar je mee rondloopt. Gedurende de wandeling zal je ervaren dat de stilte, het bewegen en de steeds weer veranderende omgeving kunnen leiden tot verrassende effecten. En niet onbelangrijk, door te bewegen maak je endorfine aan, ook wel het gelukshormoon genoemd. Kortom, wandelcoaching heeft veel te bieden.

Onze eerste wandelafspraak staat in het teken van onze samenwerking, jouw hulpvraag en het vaststellen van het aantal wandelingen. Of we nu samen in een praktijkruimte zitten of wandelen door de natuur, voorop staat dat er sprake moet zijn van een klik tussen ons. Dit vormt de basis voor een succesvolle samenwerking. Verder focussen we ons op het helder formuleren van je hulpvraag en het stellen van doelen: Waar loop je tegenaan en wanneer heb je je doel bereikt. Kortom, ben je tevreden. 

Praktische informatie rondom wandelcoaching:

  • De duur van een wandelsessie is ongeveer anderhalf uur, stevige wandelschoenen beveel ik je sterk aan.
  • De gesprekken vinden plaats rond het prachtig Rhijnauwen en Amelisweerd, ten oosten van Utrecht.
  • En we laten ons niet door het weer weerhouden! Bij regen gaat de regenjas aan en waterbestendige schoenen zullen dan geen overbodige luxe zijn. Tenzij het gaat donderen en bliksemen...dan wordt de afspraak verplaatst. Veiligheid staat voorop uiteraard.

  

Saskia van Wessel | Life@Balance, praktijk voor psychotherapie en coaching, Bunnik, Utrecht  © Fly Webservices | Inloggen beheerder