Groepsgrootte

groepen vanaf 4 personen

Plaats:

Bunnik en op locatie

Duur:

2,5 uur excl. pauze

Prijs particulier:

€49,- p.p. incl. btw

Prijs zakelijk/op locatie:

op aanvraag

 

   
   

 

 

Workshop Slaap en Vitaliteit

Een goede nachtrust hebben we nodig om goed te kunnen functioneren, zowel privé als op het werk. Slecht slapen doen we allemaal wel eens. Maar als slaapproblemen een structureel karakter gaan aannemen, als gevolg van bijvoorbeeld hoge werkdruk en stress, heeft dat gevolgen voor hoe we overdag functioneren. Het is dan ook belangrijk slaapproblemen serieus te nemen en dit privé of op het werk op de agenda te zetten. Dit kan door middel van de workshop 'De wondere wereld van slaap'.

De slaap verbeteren kan met behulp van de cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-I). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de CGT-I de meest effectieve behandelmethode voor slapeloosheid is. Basis van de methode is het doorbreken van de vicieuze cirkel van slapeloosheid, door de slaapbelemmerende factoren op het gebied van gedachten en gewoonten te verhelderen en weg te nemen. Een totaalbenadering gericht op stressreductie en verbeteren van slaap met als doel vergroten van de vitaliteit.

De workshop is een eerste kennismaking met deze methode. Er wordt ingegaan op het ontstaan van slapeloosheid. Het is een ontdekkingsreis naar welke factoren de slaap beïnvloeden. De tips en oefeningen uit de workshop kunnen direct toegepast worden om slaap en daarmee de vitaliteit te verbeteren om uitgeruster en energieker aan het werk te gaan!

In de themaworkshop 'Slaap en Ploegendiensten' wordt extra aandacht besteed aan de effecten van het werken in wisseldiensten. Om toch zoveel mogelijk verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen, worden in deze specifieke workshop gerichte adviezen meegegeven. 

Referenties workshop Slaap en Vitaliteit / Slaap en Ploegendienst

 "Maak deze cursus voor iedereen"

"Nut en noodzaak!"

"Een prettige, nuttige middag geweest"

"Deze workshop zou eigenlijk na verloop van tijd herhaald moeten worden. Bewustwording..."

"Ik vond het een super workshop, zeer interessant!"

"Helder en zeer bruikbaar"

 Interesse in de workshop slaap? Neem gerust contact met me op.

 

Saskia van Wessel | [email protected], praktijk voor psychotherapie en coaching, Bunnik, Utrecht  © Smyler Web | Inloggen beheerder