Saraja Vitaliteitscursus

Groepsgrootte:
4 – 10 personen
 
of individueel
Duur:
6 bijeenkomsten van 1,5 uur
 
per week
Kosten individueel:           
€775,- p.p. excl. btw 
Kosten groepstraining:
Maatwerk, vanaf €295,- p.p. excl. btw 
Plaats
Incompany of op locatie

 

Interesse in de Vitaliteitscursus? Of behoefte aan een persoonlijk gesprek voor een toelichting? Aarzel niet en neem contact met me op! Via 06-27276525 of [email protected] 

 

 

 

Vitaliteitscursus door [email protected] in regio Midden: Utrecht | Bunnik | |Odijk | Zeist | De Bilt | Wijk bij Duurstede | Driebergen | Houten | Nieuwegein | Vianen | IJsselstein

Vitaliteitscursus voor bedrijven

Vitale medewerkers zijn enorm belangrijk voor organisaties.

De vitaliteit van een medewerker is van essentiële invloed op diens motivatie, productiviteit en verzuim. De vitaliteit van medewerkers is meetbaar. Er zijn verschillende tools om de veerkracht van medewerkers te vergroten. Deze zijn in te zetten in het vitaliteitsbeleid van een organisatie.

Preventie

Vaak wordt er pas ingegrepen als er sprake is van ziekteverzuim of bij disfunctioneren. Maar voorkomen is beter en veelal goedkoper dan genezen, dus gelukkig besteden bedrijven steeds vaker aandacht aan preventie. Binnen dit kader past een duidelijk vitaliteitsbeleid waar tegenwoordig groeiende focus op bestaat. Voorheen lag de nadruk van organisaties veelal op fysieke arbo-gerelateerde zaken (veiligheid), nu steeds meer op het mentale vermogen.

Werkstress oorzaak slaapproblemen

Door de huidige economische situatie en de hoge werkdruk hebben veel medewerkers last van stress – en burnoutverschijnselen. Stress is ook een belangrijke veroorzaker van slaapproblemen. Als organisatie is het dus van belang de medewerkers vitaler te maken, enerzijds door de (beleving van) werkgerelateerde stress te verminderen. Anderzijds door ze te leren hun nachtrust te verbeteren. 

Beter slapen, beter werken

Een goede nachtrust is namelijk ook essentieel om vitaal te kunnen leven en werken. Slaapproblemen raken het energieniveau, de veerkracht en de weerstand van mensen. Het vermindert aantoonbaar de productiviteit, de motivatie, het geheugen, de inter-persoonlijke vaardigheden en veroorzaakt een hoger ziekteverzuim. Naar schatting kost vermoeidheid de werkgever €1900 per medewerker, per jaar. Daarnaast is bewezen dat slapeloosheid een cruciale negatieve rol speelt bij het maken van bedrijfsbeslissingen en keuzes die medewerkers iedere dag moeten maken. Als werkgever heb je er dus belang bij om de slaapproblemen van je medewerkers aan te pakken.

Minder stress en meer ontspanning dragen bij aan hogere productiviteit van werknemers, minder uitval en lagere kosten. Ook blijven werknemers daardoor langer gezond. Duurzame inzetbaarheid, generatiemanagement en vitaliteit van medewerkers zal de komende jaren van nog groter belang zijn door de toenemende vergrijzing in Nederland.

De Saraja Vitaliteitscursus, dé weg naar minder verzuim!

Investeren in de nachtrust van werknemers heeft dus zin, want het leidt tot medewerkers die fit en scherp zijn, significant beter presteren en bovendien minder verzuimen. Investeren in de vitaliteit van werknemers doe je met de Saraja Vitaliteitscursus. In de Saraja Vitaliteitscursus onderzoeken we het dag- en het nachtritme van medewerkers. Er wordt gewerkt aan stressreductie overdag en medewerkers leren hun slaapgedrag structureel te verbeteren voor een betere nacht. Beide noodzakelijk voor meer vitaliteit. 

Saskia van Wessel | [email protected], praktijk voor psychotherapie en coaching, Bunnik, Utrecht  © Smyler Web | Inloggen beheerder